ΝΤΟΥΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ - Πειραιάς
Ιατροί - Πειραιάς Πειραιάς - ΑΤΤΙΚΗΣ

Διεύθυνση: Υψηλάντου 138, 2ος όροφος, Πειραιάς, 18535, ΑΤΤΙΚΗΣ

Τηλέφωνο: 2114103647

Γεωγραφικό πλάτος: 37.941371917724609000

Γεωγραφικό μήκος: 23.649032592773438000

ΝΤΟΥΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ - Πειραιάς

Περιγραφή - ΝΤΟΥΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ - Πειραιάς Ιατροί - Πειραιάς Πειραιάς - ΑΤΤΙΚΗΣ

Το μεταβολικό σύνδρομο αποτελεί αναμφισβήτητα μια μεγάλη μάστιγα του σύγχρονου τρόπου ζωής.Επομένως η έγκαιρη καθώς και η αποτελεσματική διάγνωσή του θα αποτρέψει την εκδήλωση πιθανών επιπλοκών.
Πιο συγκεκριμένα ξεκινώντας από την καταγραφή των σωματομετρικών στοιχείων του ασθενή (ύψος, βάρος, υπολογισμός Δ.Μ.Σ.{BMI},περίμετρος μέσης),ρύθμιση αρτηριακής πίεσης, λιπιδαιμικού προφίλ (χοληστερίνης HDL-LDL, τριγλυκεριδίων).
Επίσης θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. Δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στην έγκαιρη διάγνωση των επιπλοκών του σακχαρώδους διαβήτη που μπορεί να προκύψουν. Δηλαδή τη διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, νεφροπάθεια, νευροπάθεια καθώς και την πρώιμη αθηρωμάτωση. Κυρίως η τελευταία ευθύνεται για την ανάπτυξη και εμφάνιση καρδιαγγειακών συμβαμάτων.Τέλος σημαντική είναι η σωστή αντιμετώπιση των διαβητικών ελκών. Στόχος αποτελεί η καλύτερη γλυκαιμική ρύθμιση του διαβητικού ασθενή με τη χορήγηση ειδικών διαιτολογίων-συμβουλών διατροφής,ημερολογίων αυτοελέγχου και εκπαίδευση σωστής χρήσης των στυλό(πενών) ινσουλίνης. Αξίζει να σημειωθεί η δυνατότητα, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση, της εκπαίδευσης κατ’ οίκον από εξειδικευμένο προσωπικό.