ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΙΟ - Ηλιούπολη
Ιατροί - Ηλιούπολη Ηλιούπολη - ΑΤΤΙΚΗΣ

Διεύθυνση: Πλατεία Σικελιανού Άγγελου 5, Ηλιούπολη, 16345, ΑΤΤΙΚΗΣ

Τηλέφωνο: 2109707995

Γεωγραφικό πλάτος: 37.941696166992188000

Γεωγραφικό μήκος: 23.750190734863281000

ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΙΟ - Ηλιούπολη

Περιγραφή - ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΙΟ - Ηλιούπολη Ιατροί - Ηλιούπολη Ηλιούπολη - ΑΤΤΙΚΗΣ

Το Κέντρο Λογοτεχνείο επωμίζεται την ευθύνη της σχολικής μελέτης και της ενισχυτικής διδασκαλίας των μαθητών, προκειμένου η προετοιμασία για το σχολείο να μην αποτελεί έναν πρόσθετο παράγοντα πίεσης στην ήδη βεβαρημένη καθημερινότητα των γονιών, με συνέπεια την ελλιπή και αναποτελεσματική μελέτη του παιδιού στο σπίτι.
Μέσα σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον για μελέτη, εξοπλισμένο με σύγχρονα εκπαιδευτικά εποπτικά ο κάθε μαθητής δημοτικού, μέσω της καθοδήγησης και επίβλεψης έμπειρου εκπαιδευτικού προσωπικού μελετά τα μαθήματα της επόμενης μέρας.
Σκοπός του κέντρου είναι να δείξει στον μαθητή πώς να μάθει, δείχνοντάς του στρατηγικές αποτελεσματικής οργάνωσης της μελέτης του, να στηρίζεται με αυτάρκεια στις δικές του δυνάμεις και να αναπτύσσει κριτικό τρόπο σκέψης και έκφρασης.
Στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες προβλέπεται ενισχυτική διδασκαλία με εξατομικευμένα πλάνα μελέτης, για τη σωστή ανάπτυξη προφορικού και γραπτού λόγου και ως πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησής τους. Σκοπός της ειδικής διαπαιδαγώγησης είναι η επιτυχής ένταξη του παιδιού στο οικογενειακό, σχολικό και κοινωνικό πλαίσιο.
Το Λογοτεχνείο είναι μια νέα πρόταση για τα Νότια Προάστια σε έναν πανέμορφο χώρο από νέους ανθρώπους με όραμα την άρτια οργανωμένη παροχή υπηρεσιών στον χώρο της Λογοθεραπείας, της Ειδικής Αγωγής και της Ψυχολογικής Υποστήριξης παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.